Bel ons direct op 0800 61 119.

Ontdek de veelzijdigheid van je digitale elektriciteitsmeter

Ontdek de kracht van zakelijke laadpalen voor jouw bedrijf

Wist je dat jouw digitale elektriciteitsmeter veel meer kan meten dan alleen jouw verbruik? Naast het bijhouden van meterstanden bevat deze meter ook waardevolle technische informatie. Fluvius maakt gebruik van deze gegevens bij het opsporen van oplossingen voor storingen in jouw huis of problemen met het elektriciteitsnet in jouw omgeving.

Hoe werkt het?

Wanneer je als klant zonder digitale meter een storing meldt bij Fluvius, worden er telefonisch enkele vragen gesteld om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Dit kan echter pas echt worden vastgesteld door een technicus ter plaatse, wat natuurlijk tijd kost.

De introductie van de digitale meter thuis brengt hier verandering in. Deze meter houdt automatisch belangrijke technische meetwaarden bij, zoals de spanning en stroom op je aansluiting. In sommige gevallen, zoals bij spanningsklachten, kan Fluvius deze gegevens op afstand uitlezen. Hierdoor kan snel antwoord worden gegeven op de cruciale vraag: is er een technisch probleem in het elektriciteitsnet?

Technisch probleem? Ja!

In geval van een technisch probleem stuurt Fluvius een technicus ter plaatse. Deze technicus beschikt echter over een rugzak vol nuttige achtergrondinformatie, waardoor het eenvoudiger is de oorzaak te achterhalen en het probleem snel op te lossen, of de juiste werkzaamheden in te plannen.

Technisch probleem? Nee!

Het kan zijn dat er geen netprobleem is, maar een probleem in de binneninstallatie van de klant of een defect elektrisch apparaat. Doordat Fluvius dit op afstand kan vaststellen, wordt waarschijnlijk een onnodige verplaatsing vermeden. Dit bespaart tijd voor zowel de klant als Fluvius, en de klant kan direct een elektricien bellen.

Wanneer worden de gegevens uitgelezen?

Het uitlezen van technische gegevens bij een storing gebeurt altijd gericht, alleen wanneer daar een technische reden voor is. Deze informatie kan echter ook anoniem worden opgevraagd voor een reeks digitale meters samen, bijvoorbeeld bij spanningsproblemen in een straat of wijk. Zo kan Fluvius doelgerichter en sneller op zoek gaan naar de juiste oplossing voor het elektriciteitsnet in jouw buurt, en mogelijke toekomstige problemen beter voorspellen en vermijden.

Belangrijk hulpmiddel voor de energietransitie

In de komende jaren zullen fossiele brandstoffen steeds meer worden vervangen door elektriciteit, wat resulteert in een toenemende druk op het elektriciteitsnet. Om dit haalbaar en betaalbaar te houden, zet Fluvius sterk in op digitale netwerken. Jouw digitale meter speelt daarbij een essentiële rol.

Weet Fluvius dan wanneer ik mijn waterkoker aanzet?

Nee, dat kan Fluvius uiteraard niet weten. Alle gegevens uit jouw digitale meters zijn persoonlijke gegevens die alleen worden gebruikt als daar een goede reden voor is.

Net zoals we jouw verbruiksgegevens verzamelen en verwerken, zodat je energieleverancier een juiste eindafrekening kan maken, lezen we ook de technische gegevens alleen uit om een storing bij jou thuis aan te pakken of – anoniem – om de elektriciteitsnetten in je buurt optimaal te beheren.

 

Contacteer ons voor meer informatie!

Variabel energiecontract

De evolutie van jouw variabel energiecontract Verschillende variabelen spelen een rol bij de evolutie van het tarief binnen een variabel energiecontract. Een cruciale factor hierbij

Lees meer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *