Bel ons direct op 0800 61 119.

Ontdek de kracht van zakelijke laadpalen voor jouw bedrijf

Waarom Zakelijke Laadpalen Installeren?

 • Een Groen Imago en Concurrentievoordeel : Laat zien dat je bedrijf betrokken is aan duurzaamheid en trek klanten aan die waarde bevestiging aan milieuvriendelijke problemen. Je medewerkers zullen ook profiteren van het gemak van opladen op het werk.
 • Wettelijke Verplichtingen en Toekomstgerichtheid : De wet schrijft voor dat bij nieuwe kantoren elektrische laadpunten moeten worden goedgekeurd. Zorg voor een toekomstbestendige infrastructuur en vervangen dat klanten hun toevlucht moeten nemen tot openbare laadpunten.

Verschillende Soorten Laadstations

 • Laadsnelheden voor jouw Behoeften : Kies tussen AC- en DC-laders voor de mislukte oplaadsnelheid. AC-laders zijn geschikt voor kantoren en huizen, terwijl DC-laders ideaal zijn voor snelweglocaties.
 • Enkele en Dubbele Laadmogelijkheden : Ontdek de opties voor enkele dubbele laadpalen, en zelfs compacte Wallbox-systemen voor beperkte ruimtes.

Kosten en Financiering in het Kort

Investeringskosten en Subsidies : Begin met prijzen vanaf € 750 excl. BTW btw per laadpaal en voeg daar installatie- en abonnementskosten aan toe. Ontdek fiscale voordelen met subsidies zoals de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil, waarbij je tot 36% van je investering kunt aftrekken.

Een Slank Stappenplan voor Zakelijke Laadpalen

 • Optimale Laadpunten : Overweeg het aantal benodigde laadpunten op basis van je elektrische wagenpark en medewerkers.
 • Laadpaalconfiguratie : Beslis of je laadpalen in de grond of aan de muur wilt installeren.
 • Elektriciteitsnet en Belastingbeheer : Zorg ervoor dat uw elektriciteitsnet de belasting aankan en overweeg Dynamic Load Balancing om overbelasting te voorkomen.
 • Laadvermogen en Snelheid : Denk aan de benodigde laadcapaciteit en oplaadsnelheid, met het oog op toekomstige groei.
 • Samenwerking en Kostenbesparing : Onderzoek de voordelen van het delen van laadpalen met andere bedrijven.

Antwoorden op Veelgestelde Vragen over Zakelijke Laadpalen

 • Energierekening en Terugverdienen : Begrijp dat elektrisch laden kosten met zich meebrengt, maar deze vervangt de kosten van brandstof. Overweeg het doorberekenen van laadkosten aan gebruikers.
 • Aantal Laadstations : Het aantal verschillende laadstations hangt af van je elektrische wagenpark. Houd rekening met groei en installatie liever te veel dan te weinig laadpunten.
 • Installatie als Huurder : Het is mogelijk om laadstations te installeren als huurder, maar je hebt toestemming van de verhuurder nodig.
 • Onderhoud en Garantie : Laadstations zijn doorgaans weinig onderhoud, maar jaarlijkse controles zijn verstandig. Onderhoudsabonnementen zijn beschikbaar.
 • Openstellen voor Publiek : Overweeg het openstellen van je laadpalen voor het publiek om je investering terug te verdienen, of beperk de toegang tot geautoriseerde gebruikers.

Conclusie

Met zakelijke laadpalen bouw je niet alleen aan een duurzame toekomst, maar versterk je ook je concurrentiepositie en voldoe je aan wettelijke verplichtingen. Zet vandaag de stap naar een groenere toekomst voor je bedrijf!

Indien je graag eens alle mogelijkheden bespreekt, aarzel niet om ons te contacteren en samen zoeken wij de gepaste oplossing voor jouw bedrijf.

Contacteer ons en laat je begeleiden!

Variabel energiecontract

De evolutie van jouw variabel energiecontract Verschillende variabelen spelen een rol bij de evolutie van het tarief binnen een variabel energiecontract. Een cruciale factor hierbij

Lees meer